Géza Galán - Vaskapu

Géza holder sammen med sin kone og to børn til i byen Mohács i det sydlige Ungarn. Vi er tæt på grænsen til Kroatien og Serbien.

Egentlig er Géza født i Bratislava, Slovakiet, mens hans kone er fra nabobyen til Mohács. I 2015 begyndte han at lave vin på hobbybasis, men kunne hurtigt mærke, at det ikke var nok.

Inspirationen til at lave vin stammer fra faren, der stammer fra en lille landsby uden for Strekov, Slovakiet. Gézas far havde en mindre vingård og med til denne en drøm om selv at lave vin på et tidspunkt. 

Dette skete dog aldrig. Gézas familie var en ungarnsk minoritet i datidens Slovakiet, og det var svært at finde ordentlige skoler til børnene. Derfor flyttede han hele familien til Ungarn.

Géza er derfor nu klar til at realisere sin fars gamle drøm. Og Gézas store inspiration er dog foruden Bencze også netop Strekov, Meinklang og Tibor Melecsky. 

Hans pejlemærke er at lave vin rig på "Genius Loci", som betyder "stedets ånd". Det gør han bl.a. ved at dyrke efter biodynamiske principper og fra 2020 tilsættes ingen svovl.

Markerne består primært af loess og ler med meget højt kalkindhold.

Géza boltrer sig på bare 2,5 ha med sorter som Kadarka, Kekfrankos, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. 

 

Géza Galán - Vaskapu